4 tips voor de eerste keer wintersport

Ga jij voor het eerst op wintersport? Super gaaf, maar waarschijnlijk voelt het ook wat spannend voor je. Je hebt geen ervaring in de sport, je hebt geen idee wat je aan je moet trekken en je weet ook niet wat je moet inpakken. Om jou zo goed mogelijk voor te bereiden op de vakantie, geven wij jou een aantal tips mee. Op deze manier zul jij volop kunnen genieten van jou eerste keer skiën of snowboarden. Ben je benieuwd naar meer informatie? Lees dan snel verder!

Tip 1: volg voor vertrek een spoedcursus

Het klinkt wellicht als een open deur, maar het volgen van een spoedcursus skiën of snowboarden, zal jouw vakantie een stuk leuker maken! Door middel van de spoedcursus leer jij al om te gaan met de materialen en hoe je de sport moet uitoefenen. Je zult merken dat je veel moet vallen en opstaan bij wintersport. Wanneer je dit thuis al redelijk onder de knie hebt gekregen, zul jij tijdens wintersport tenminste meteen de piste op kunnen!

Tip 2: zorg voor de juiste skispullen

Veiligheid zal altijd voorop moeten staan. Wanneer je van de piste afgaat, zul je merken dat je best met een flink tempo naar beneden kunt gaan. Je kunt namelijk vrij makkelijk een snelheid van 50 km per uur behalen; net zo snel als een auto op de gewone weg dus!

Tegenwoordig is het in vele skigebieden daarom verplicht om een skihelm te dragen. Een ander belangrijke item is een skibril.

Skibrillen zijn essentieel tijdens wintersport, omdat de zon op de piste veel feller is. Je bevindt je namelijk tamelijk hoog in de bergen, waardoor je dichter bij de zon bent. Het witte sneeuwland vlak zorgt ervoor dat er een sterkere weerkaatsing is van de zon, waardoor je zelfs verblind kunt raken met een gewone zonnebril. Daarbij zijn skibrillen ook zeer handig, wanneer het mistig is. Je zult een scherper beeld hebben tijdens de mist, wanneer je een skibril draagt dan wanneer niet.

Wanneer je ook nog andere ski-spullen nodig hebt, kan je deze ook voordelig bestellen via websites zoals Bol.com en Amazon.nl Hierop staan producten vaak goedkoper dan in bestaande ski-winkels.

Tip 3: denk aan je zorgverzekering

Wanneer je op wintersport gaat, is het aan te raden om je zorgverzekering erop aan te passen. Wintersport is namelijk een extra module, waardoor je niet vergoed bent als er iets gebeurd. Op de piste zit ongeluk in een klein hoekje en aangezien je ergens op een berg staat, is het lastig om voor zorgverleners bij jou te komen en jou naar beneden te halen. Wanneer je niet hiervoor verzekerd bent, zullen jou kosten flink omhoog gaan.

 

Tip 4: houdt rekening met de kleuren van de pistes

Pistes komen in verschillende moeilijkheidsgrades. Over het algemeen zijn er drie niveaus die gehanteerd worden: makkelijk, medium en moeilijk. Deze niveaus worden in kleuren aangegeven; we zetten ze voor je op een rij:

 • Blauw: makkelijke piste
 • Rood: medium piste
 • Zwart: moeilijke piste

Als beginnend skiër of snowboarder is het raadzaam om op de blauwe piste te blijven en niet naar een andere piste te gaan. Controleer dus de verschillende routes op de berg en zorg ervoor dat je niet op het verkeerde pad terecht komt.

 

ReizenReizen

Let’s save some money!

Wil  je op de hoogte blijven van alle bespaartips? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

  sidebar-bottom

  Deel dit artikel:

  De Spaarmakkelijk nieuwsbrief

  Wil jij als eerste nieuwe shoppingtips & kortingscodes ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!