6 gratis en leerzame online cursussen voor thuis

Start met je kennis te verbreden en volg een onlinecursus van een onderwerp naar keuze. Er bestaan tegenwoordig tientallen websites waar je gratis en betaalde cursussen kan volgen, enkele bekende websites zijn: classcentral.com, intermediar.nl en NTI.

Er zijn ook bedrijven die cursussen aanbieden, denk bijvoorbeeld aan grote technologiebedrijven als Google en Facebook. Je kan daar cursussen volgen over marketing, instagramgebruik en search engine optimalisatie (SEO).

1. Cursus op Soofos volgen:

Over de website van Soofos zijn we misschien wel het meest tevreden. Hier kan je cursussen volgen over een hele boel interessante onderwerpen. Denk bijvoorbeeld aan een cursus over WordPress of Photoshop. Daarnaast kan je ook cursussen volgen over gitaarspelen of stoppen met piekeren. Klik hier voor alle gratis cursussen.

2. Cursus presentatievaardigheden:

iedereen kan deze cursus gebruiken of je nog studeert of al jaren werkt: effectieve presentatie overbrenging is voor iedereen belangrijk. In de cursus wordt stap voor stap uitgelegd hoe je een goede presentatie maakt en manieren waarop je de inhoud het beste overbrengt op jouw publiek. Klik hier om naar de cursus te gaan.

3. Cursus via Google:

Google heeft niet alleen cursussen over haar eigen diensten, maar ook over digitale kansen, websites, effectieve tijdsbesteding en over andere sociale media. Hierdoor kan je gratis je kennis verbreden over verschillende onderwerpen. Klik hier om naar de cursus te gaan.

4. Cursus over SAP producten:

Via de website van SAP kan je gratis cursussen volgen over verschillende onderwerpen. Handig als je al gebruik maakt van de diensten van SAP. Klik hier om naar de cursussen te gaan.

5. Cursus over socialmedia:

Facebook heeft een speciale pagina op haar website waar je korte cursussen kan volgen voor je bedrijf of functie. Denk bijvoorbeeld aan een cursus over het groeien van je instagram account. Daarnaast zijn er nog handige cursussen over bijvoorbeeld marketingdoelstellingen en leads genereren. Klik hier voor alle gratis cursussen.

6. Cursus Interactief presenteren:

Een hoop mensen vinden presenteren niet fijn om te doen of weten niet precies hoe je de aandacht van het publiek blijft trekken. Deze cursus staat boordevol tips en technieken hoe je dat kan voorkomen! Klik hier om naar de cursus te gaan.

Schrijf je in:

Wil je geld besparen en handige tips ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief