Besparen op je MacBook reparatie, slim of niet?

Een MacBook is vaak een dure aankoop. Toch verkiezen veel mensen een MacBook boven andere laptops. Ze gaan lang mee, zijn snel en, waarschijnlijk, de meest gebruiksvriendelijke laptops die op de markt verkrijgbaar zijn. Mede daarom worden ze toch gezien als een investering die zijn dure aanschaf terugbetaald in het gebruik. Maar wat als jouw Mac er mee ophoudt? Is besparen op de reparatie dan verstandig, of juist niet? In artikel lees je er meer over.

Welke mogelijkheden zijn er voor MacBook reparaties?

Als je computer pech hebt zijn er een aantal dingen die je kunt doen. Het kapotte onderdeel laten vervangen, of een nieuwe kopen. Vaak is de levensduur van een MacBook te wijten aan één of meer onderdelen die er mee ophouden. Heb je al meerdere reparaties door de jaren heen moeten laten doen? Dan is de kans groot dat de aanschaf van een nieuwe laptop op de lange termijn een betere deal is. Maar zeker bij laptops die nog geen twee jaar oud zijn is een reparatie vaak wel de moeite waard. Hoe en door wie je die reparatie vervolgens laat doen, is wel bepalend voor je uitgave en kosten. De vraag is dus, hoe kan je goedkoop en zo goed mogelijk geld besparen op een MacBook reparatie? In principe zijn er drie manieren om van te kiezen om jouw kapotte device te laten repareren. Wij bespreken ze alle drie en geven de voor- en nadelen van iedere mogelijkheid weer.

Reparatie bij Apple

De eerste optie is door je MacBook terug te sturen naar Apple. Uiteraard is dit een veilige optie om jouw product op een betrouwbare manier te laten repareren. Maar of dat echt nodig is, is een tweede vraag. Net als voor de aanschaf van andere Apple producten vragen ze ook voor de reparatiekosten de hoofdprijs. Een ander nadeel is dat je de laptop vaak weken kwijt bent en een alternatief moet bedenken om door te kunnen werken. Wil je besparen op je reparatie? Dan is dit zonder twijfel de minst gunstige keuze. Valt het defect binnen de garantie van je laptop? Dan is dit uiteraard wel een geschikte manier om je MacBook te laten repareren.

Reparatie bij een onafhankelijke, niet gecertificeerde winkel

Je kent ze wel: kleine eenmanszaken of winkeltjes die telefoons en computers verkopen. Veel onafhankelijke computer- telefoonwinkels bieden ook goedkope reparaties aan. Je komt hier mee in alle gevallen goedkoper uit dan bij een officiële “Apple Certified” winkel, of een reparatie door Apple zelf. Toch moet je hier goed over nadenken of dit voor jou type defect verstandig is. De onderdelen worden namelijk vaak vervangen door goedkopere varianten. Bovendien is de specialist niet altijd gecertificeerd. Gaat het vervangen onderdeel weer kapot? Dan is de kans groot dat je geen garantie hebt en opnieuw zult moeten betalen. Goedkoper dus, maar ook onbetrouwbaarder!

Specialisten

Een geschikt alternatief is om een gecertificeerde, onafhankelijke speciaalzaak in te schakelen. Voor een Macbook reparatie ben je dan een stuk goedkoper uit dan bij Apple zelf. De service is meestal ook veel sneller; je krijgt binnen 30 minuten je laptop terug. En je krijgt garantie op het vervangen onderdeel. Een stuk voordeliger dan bij Apple, en een stuk betrouwbaarder dan bij een eenmans-reparatiezaak. Om zo financieel efficiënt mogelijk met je Macbook om te gaan, krijgt van ons een gecertificeerde speciaalzaak zoals The Phone Lab dus de voorkeur.

Let’s save some money!

Wil  je op de hoogte blijven van alle bespaartips? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

    sidebar-bottom

    Deel dit artikel:

    Schrijf je in:

    Wil je geld besparen en handige tips ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief