Best getest: 34 inch Curved Monitor Samsung LC34H890WGUXEN

Bij onze zoektocht naar een goede en betaalbare 34-inch curved monitor is ons opgevallen dat er tegenwoordig veel keuze is. Naast de bekende merken zoals Phillips, Samsung en Dell zijn er tegenwoordig ook nieuwe merken zoals Xiaomi die monitoren verkopen. We hebben in deze test een aantal monitoren onderzocht voor dagelijkse werkzaamheden. Uit deze test is een duidelijke winnaar gekomen, welke in deze review nader zal worden toegelicht.

Allereerst het merk en model: Samsung LC34H890WGUXEN. Dit is een 34-inch monitor met de volgende specificaties:

 • Resolutie: 3440 x 1440
 • Scherpte: Quad HD
 • Paneeltype: VA paneel
 • Reactietijd: 4 ms
 • Verversingssnelheid: 100 hz
 • Pixeldichtheid: 109 ppi
 • Aansluitingen: HDMI, USB-C, USB-A en Displayport 1.2
 • Kleur: zwart en grijs

Bevindingen:

Wat gelijk opvalt aan dit beeldscherm is het formaat. De monitor heeft een breedte van 81,1 cm en een hoogte van 53,9 cm. Hiermee neemt het wel een hoop ruimte op je bureau in. Je krijgt er echter wel wat voor terug. Het is bijvoorbeeld mogelijk om meerdere vensters naast elkaar te openen op deze monitor. Het beeld is dankzij de 109 ppi ook zeer scherp en kleuren komen heel goed over. De monitor ziet er daarnaast modern uit, de voet is mooi vormgegeven en de randen op het beeldscherm zijn erg dun.

34 inch vs 2 kleinere monitoren

Het is natuurlijk een afweging die je moet maken: ga je 1 grote monitor kopen of 2 kleine naast elkaar zetten? We kunnen je ten zeerste aanraden om voor de 1e optie te kiezen! Het is echt een verademing om te werken op 1 groot beeldscherm. Je hebt meer mogelijkheden om vensters naast elkaar te openen en daarnaast geen last van zwarte balken in het midden. Wanneer je dit eenmaal gewend bent, weet je niet meer beter. Tot slot ziet het er natuurlijk ook geweldig uit, zo’n 34-inch monitor op je bureau!

USB-C Hub

De monitor wordt standaard geleverd met een HDMI kabel en een Displayport kabel. Wanneer je een laptop met USB-C hebt en deze aansluit op de monitor, heb je geen oplader nodig. Er zit namelijk een ingebouwde USB-C hub in de monitor. Hierdoor heb je slechts 1 kabel nodig op je bureau. Je kan daarnaast al je randapparatuur aansluiten op je beeldscherm, denk bijvoorbeeld aan een webcam of externe harde schijf. Hierdoor ziet je bureau er strak uit.

Grootte van de voet

Wat een minpunt van dit scherm is, is het feit dat de voet heel erg groot is. Het scherm heeft een diepte van 29,9 cm. Hierdoor neemt het snel een hoop ruimte in beslag op je bureau. Je kan dit verhelpen door een diep bureau te kopen of een speciale steun voor je beeldscherm te kopen.

Prijs/kwaliteitverhouding

Het beeldscherm is momenteel voor ongeveer 550 euro verkrijgbaar. Het beeldscherm is dankzij de hoge vraag echter vaak niet voorradig, het is dus slim om even rond te kijken of te wachten tot het weer voorradig komt. De monitor is verkrijgbaar bij verschillende Nederlandse webshops zoals Amazon.nl, Bol.com en Coolblue. Je krijgt bij alle verkopers 3 jaar garantie, dat is mooi meegenomen!

Check hieronder de huidige prijs:

Let’s save some money!

Wil  je op de hoogte blijven van alle bespaartips? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

  sidebar-bottom

  Deel dit artikel:

  De Spaarmakkelijk nieuwsbrief

  Wil jij als eerste nieuwe shoppingtips & kortingscodes ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!