De 10 leukste spelletjes voor 2 of meer personen

We hebben de 10 leukste gezelschapsspelletjes voor jou geselecteerd. Deze spellen kan je met zijn tweeën spelen maar ook met meer personen, handig als  je bezoek krijgt! Er zijn de laatste jaren tientallen nieuwe spellen op de markt gekomen, dus naast klassiekers zoals monopoly heb je nu ook keuze uit nieuwe spellen.

1. Qwixx

Dit is wat ons betreft het nummer 1 spel van dit jaar! Het is een dobbelspel waarbij je nooit op je beurt hoeft te wachten, omdat je ook kan spelen met de getallen van een ander. Het spel bevat een aantal dobbelstenen waarmee je een combinatie kan maken. De getallen die je combineert, kan je vervolgens aankruisen op je scoreblok. Degene met de meeste punten heeft gewonnen. Het spel kan gespeeld worden met 2 tot 5 personen. Een ronde duurt meestal zo’n 15 minuten, waardoor je dit spel ook even tussendoor kan spelen. Het is een spel wat volwassenen maar ook kinderen leuk vinden. Het spel is daarnaast makkelijk op te bergen in het kleine bewaardoosje.

Tip: bestel meteen extra scoreblokken, hier zijn ze het goedkoopste!

2. Exploding Kittens

Hoewel dit spel een aparte naam heeft, is het echt een super leuk spel! Je hebt in dit spel een aantal kaarten met verschillende soorten katten daarop. Elke speler start met 7 kaarten. Een speler die aan de beurt is pakt een kaart van een stapel, waar misschien wel een exploding kitten tussen zit. Wanneer iemand die pakt, verliest hij ‘een leven’. Je hebt verschillende kaarten waarmee je de kansen om te overleven weer vergroot. Zoals een ontmantelkaart of een kijk in de toekomst. Het spel kan gespeeld worden met 2 tot 5 personen. Een ronde duurt meestal zo’n 15 minuten, waardoor je dit spel ook even tussendoor kan spelen. Het is een spel wat volwassenen maar ook kinderen leuk vinden. Het spel is daarnaast makkelijk op te bergen in het kleine bewaardoosje.

3. Regenwormen

Dit spel heeft wederom een aparte naam. Dit spel is echter ook eentje die niet mag missen in de top 3 van de leukste spelletjes voor 2 of meer personen! Als je aan de beurt bent, gooi je met 8 dobbelstenen. Je legt nu alle dobbelstenen met hetzelfde getal of met een worm opzij. Daarna gooi je met de resterende dobbelstenen en legt nu alle dobbelstenen met een ander getal opzij. Als je totaal hoger is dan 20 en je hebt ten minste één worm gegooid, mag je de steen met het betreffende getal van tafel of zelfs van een andere speler pakken! Maar neem je teveel risico en gooi je alleen maar getallen die je al eens hebt gepakt, dan ben je af en moet je juist een steen inleveren. Op elke steen staan een aantal regenwormen. Wie aan het einde van het spel de meeste regenwormen heeft, is de winnaar. Het spel kan gespeeld worden met 2 tot 7 personen. Een ronde duurt meestal zo’n 30 minuten, waardoor je dit spel ook even tussendoor kan spelen. Het is een spel wat volwassenen maar ook kinderen leuk vinden. Het spel is daarnaast makkelijk op te bergen in het kleine bewaardoosje.

4. Codenames

Bij codenames is het de bedoeling dat twee teams het tegen elkaar opnemen om spionnen van hun kleur te ontmaskeren. Beide teams hebben één teamleider/directeur door middels één woord de andere leden moet informeren over welke spionnen zij ontmaskeren moeten. Als jouw team bijvoorbeeld spionnen heeft met de woorden: muis, scherm en netwerk heeft kan de teamleider dus “computer” zeggen. Ook mag het aantal woorden gezegd worden dat er aan gerelateerd zijn (dus computer 3). Het team die als eerst al zijn kleur spionnen ontmaskerd heeft wint. Het is kort gezegd een spel met heel veel variatie. De kaarten hebben twee verschillende kanten, waardoor er veel verschillende opstellingen zijn van spionnen. Het spel kan gespeeld worden met 2 tot 8 personen. Een ronde duurt meestal zo’n 15 minuten, waardoor je dit spel ook even tussendoor kan spelen. Het is een spel wat volwassenen maar ook kinderen leuk vinden. Het spel is daarnaast makkelijk op te bergen in het kleine bewaardoosje.

5. Beverbende

Beverbende is wederom een kaartspel. Bij Beverbende moet je goed gebruik maken van je geheugen en werken met tactieken. Je hebt 4 kaarten met strafpunten voor je liggen maar je mag er maar 2 bekijken. ls je aan de beurt bent, trek je een kaart en doe je daar een actie mee. Zo kun je de kaart tegen één van je gedekte kaarten ruilen of zelfs invloed uitoefenen op de kaarten van de andere spelers. Als jij de minste strafpunten hebt, win je de ronde. Je kan het spel spelen met 2 tot 6 personen. Een ronde van het spel duurt meestal zo’n 20 minuten. Het spel wat je gemakkelijk kan opbergen in het kleine doosje. Hierdoor kan je het overal mee naar toe nemen.

6. Skip-Bo

Bij Skip-Bo heb je twaalf verschillend kaarten in het spel. Het doel is om al je kaarten weg te spelen in volgorde van 1 tot 12. Degene wie dit als eerste lukt is de winnaar! Je kan het spel spelen met 2 tot 6 personen. Het spel is makkelijk mee te nemen en ook makkelijk uit te leggen, hierdoor is het perfect om ergens mee naar toe te nemen. Een ronde in dit spel duurt gemiddeld 20 minuten.

7. Uno

Het kaartspel UNO lijkt sprekend op het kaartspel Pesten. Nu hebben de kaarten alleen cijfers van 0 tot 9 en zijn er speciale (pest)kaarten. De speler die als eerste zijn kaarten wegspeelt wint het spel. De kleur van de bovenste kaart op de stapel is (vaak) leidend, want de volgende kaart moet hierbij aansluiten. Het spel kan gespeeld worden met 2 tot 10 personen. Een ronde duurt meestal zo’n 30 minuten, waardoor je dit spel ook even tussendoor kan spelen. Het is een spel wat volwassenen maar ook kinderen leuk vinden. Het spel is daarnaast makkelijk op te bergen in het kleine bewaardoosje.

8. 30 seconds

Dit is echt een heel leuk spel! Je hebt 30 seconden om vijf verschillende begrippen zo te omschrijven dat je teamgenoten deze zullen raden. Dat mag je doen hoe je maar wilt, maar zonder namen te noemen en zonder gebruik te maken van “klinkt als”-tactieken. Hierdoor zal je op een vindingrijke manier moeten gaan werken.. Je kan het spel spelen met 2 tot 5 personen. Een ronde van het spel duurt meestal zo’n 30 minuten. Het spel wat je gemakkelijk kan opbergen in het kleine doosje. Hierdoor kan je het overal mee naar toe nemen.

9. Monopoly

Wie kent dit klassieke spel niet? Ondanks dat je het vroeger hebt gespeeld, is het nu nog steeds verschrikkelijk leuk! Dit is het beroemde vastgoedspel voor snelle onderhandelaars waarin spelers kopen, verkopen, onderhandelen en ruilen om de ultieme rijkdom te behalen! Je kan het met 2 tot 6 personen spelen. Daarnaast duurt een ronde gemiddeld 60 minuten, waardoor je hier makkelijk een avond mee kan volmaken! Het spel is meer voor thuis, dan om makkelijk mee te nemen.

10. Rummikub

Nog een klassieker! Spelers moeten zo snel mogelijk de tegels op hun bordje kwijt zien te raken door de juiste combinaties te leggen. Dat kan met de tegels van je bordje of met de tegels die al op tafel liggen. Je kan Rummikub spelen met 2 tot 4 personen. Een ronde duurt gemiddeld 45-60 minuten. Hierdoor is het ook een goed spel voor een spelletjesavond! Je kan het spel daarnaast wel gemakkelijk meenemen en overal gebruiken waar een tafel is! Wil je liever de reisversie? dat kan ook, die is zelfs voordeliger. Klik hier om te bestellen

Deel dit artikel:

De Spaarmakkelijk nieuwsbrief

Wil jij als eerste nieuwe shoppingtips & kortingscodes ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!