De beste mobiele airco’s van 2021

De afgelopen zomer was het onwijs warm in Nederland geworden. Je weet het waarschijnlijk zelf ook nog, temperaturen van 35 graden waren voor de meeste mensen geen pretje. We hebben daarom een overzicht gemaakt van de beste goedkope airco’s voor consumenten en enkele tips om je airco zo goedkoop mogelijk te kunnen kopen. Lees snel verder!

Mobiele airco of een vaste airco

Laten we eerst beginnen met het verschil tussen een mobiele airco en een vaste (split) airco. De mobiele airco is een losstaand apparaat wat je in een kamer of ruimte neerzet. Je hebt een slang die bij het raam of een andere opening naar buiten moet en een stekker voor in het stopcontact nodig. Dat is handig als je in een huurwoning woont of niet wil verbouwen. Je kan de mobiele airco aansluiten en koelen maar!

De split airco hangt aan je muur en bevat een tweede unit die buiten hangt of staat. Je kan een split airco vaak niet zelf installeren of je moet heel erg handig zijn. Een split airco is een stuk duurder in de aanschaf, echter zal deze veel efficiënter werken. De split airco’s zijn daarnaast een stuk zuiniger en stiller dan een mobiele airco.

We hebben de voor en nadelen van een mobiele airco en split airco neergezet:

Mobiele airco

 • + Verplaatsbaar
 • + Meteen gebruiken
 • + Goedkoper in aanschaf
 • + Geschikt voor huurhuis
 • – Minder efficiënt
 • – Maakt lawaai
 • – Groot apparaat
 • – Hoger stroomverbruik

Vaste airco

 • + Stil
 • + Energiezuinig
 • + Koelt beter
 • + Compacter
 • – Duurder in aanschaf
 • – Installatie door installateur
 • – Niet geschikt voor huurhuis

Voor het gemak hebben we een verdeling gemaakt tussen drie soorten ruimtes:

 1. Klein
 2. Middel
 3. Groot

De beste airco’s voor een kleine kamer:

EUROM Mobiele airco PAC 9.2  ONZE AANRADER!

Deze airco heeft een maximaal koelvermogen (BTU) van 9000. Dat is geschikt voor een middelgrote of grote slaapkamer, maar niet voor bijvoorbeeld de woonkamer. De airco heeft energieklasse A en is voordelig geprijsd. Eurom is een betrouwbaar merk van airco’s en verwarmingen. Hierdoor weet je zeker dat je jaren plezier en verkoeling gaat hebben van de airco. Bovendien heb je minimaal 2 jaar garantie op de airco. De airco wordt geleverd met een afvoerslang en een raamkit. Hiermee kan je de warme lucht afvoeren via bijvoorbeeld een kantelraam. 

Fuave ACB07K01

Deze airco heeft een maximaal koelvermogen (BTU) van 7000. Dat is geschikt voor een (kleine) slaapkamer, maar niet voor bijvoorbeeld de woonkamer. De airco heeft energieklasse A. De airco is enkel bij Coolblue.nl te verkrijgen. De prijs is momenteel 259 euro. Je bestelt hem hier.

Tristar AC-5477 3-in-1 – Mobiele airco

Deze airco heeft een maximaal koelvermogen (BTU) van 7000. Dat is geschikt voor een (kleine) slaapkamer, maar niet voor bijvoorbeeld de woonkamer. Deze airco is iets minder sterk dan de EUROM PAC 9.2 maar is soms iets voordeliger geprijsd. Deze airco zal bovendien ook zeker voor verkoeling zorgen op een warme zomerse dag. De airco heeft energieklasse A. De airco is het goedkoopste bij bol.com te verkrijgen.

Let’s save some money!

Wil  je op de hoogte blijven van alle bespaartips? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

  sidebar-bottom

  De beste airco’s voor een middelgrote kamer:

  Inventum AC905W – Mobiele airco ONZE AANRADER!

  Deze airco heeft een maximaal koelvermogen (BTU) van 9000. Dat is geschikt voor een grote slaapkamer of kleine woonkamer. De airco heeft energieklasse A en komt met een afstandsbediening. De airco is in 2020 als beste getest door kieskeurig.nl. De airco heeft een bedieningspaneel die erg duidelijk is. Wanneer de airco niet in gebruik is, zal hij dichtklappen, waardoor je het rooster niet ziet.  Deze airco is iets duurder dan andere modellen, dat komt omdat de airco zeer stil en zuinig is. De airco is het goedkoopste bij bol.com te verkrijgen. Je hebt hem dan bovendien het snelste in huis!

  Tristar AC-5531 – 3-in-1 Mobiele airco

  Deze airco heeft een maximaal koelvermogen (BTU) van 10500. Dat is geschikt voor een grote slaapkamer of kleine woonkamer. Deze airco is iets sterker dan het model van hierboven. Hierdoor krijg je het meeste waar voor je geld. Je kan de airco ook gebruiken om de ruimte te ontvochtigen. Je kan de airco gemakkelijk instellen met de duidelijke knoppen. Daarnaast krijg je 24 maanden garantie. De airco heeft energieklasse A. De airco is het goedkoopste bij bol.com te verkrijgen.

   

  De’Longhi Pinguino PAC AN112 – Mobiele Airco – Wit

  Deze airco heeft een maximaal koelvermogen (BTU) van 11000. Dat is geschikt voor een grote slaapkamer of kleine woonkamer. De airco heeft energieklasse A+, hierdoor is deze zuiniger dan de andere modellen in deze categorie. (momenteel niet verkrijgbaar)

  De beste airco’s voor een grote kamer:

  EUROM Mobiele airco CoolPerfect 180 Wifi ONZE AANRADER!

  Dit is de koning onder de mobiele airco’s! Deze airco heeft een maximaal koelvermogen (BTU) van 18000. Dat is geschikt voor een grote woonkamer of klein appartement. De airco heeft energieklasse A en is dus zeer energiezuinig. Deze airco is geschikt voor een zeer grote kamer waarbij veel zon naar binnen komt. De Eurom CoolPerfect 180 Wifi is met 18.000 BTU een krachtige mobiele airco die naast koelen ook kan verwamen. De CoolPerfect 180 Wifi kan daarom het hele jaar door gebruikt worden. Je kan de airco bovendien gebruiken met een handige app. Waardoor je de airco zelfs aan kan zetten als je niet thuis bent. Zo kom je op een warme zomerdag thuis in een koele ruimte.

  Eurom PAC14.2 – Mobiele Airco

  Deze airco heeft een maximaal koelvermogen (BTU) van 14000. Dat is geschikt voor een grote woonkamer of klein appartement. De airco heeft energieklasse A. Deze airco is momenteel niet verkrijgbaar

  Tips bij het kopen van je mobiele airco

  • Vergeet niet om te kijken of je cashback kan krijgen bij het bedrijf waar je de airco gaat kopen.
  • Vergeet niet om te kijken of er een nieuwsbriefkorting is bij het bedrijf waar je de airco gaat kopen.
  • Vergeet niet om te kijken of er een kortingscode is bij het bedrijf waar je de airco gaat kopen.

  Raam afdichtingskit voor mobiele airco

  Vergeet niet om een raam afdichtingskit te kopen. Hiermee zorg je ervoor dat de warme lucht buiten blijft en dat het binnen lekker koel blijft. Wanneer je de slang naar buiten doet, komt er namelijk snel weer warme lucht naar binnen. Met een AirLock raamkit voorkom je dat. Je kan de kit gebruiken voor je ramen maar ook voor bijvoorbeeld een deur. De afdichtingskit werkt met klittenband en klevend tape aan de andere kant. Hierdoor plak je het makkelijk en snel op je kozijnen en kan je het er ook weer makkelijk afhalen.

  De Spaarmakkelijk nieuwsbrief

  Wil jij als eerste nieuwe shoppingtips & kortingscodes ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!