De beste terrasverwarmers voor in de herfst

Wanneer de temperaturen in de avond weer dalen, is het een idee om een terrasverwarmer aan te schaffen. Met een terrasverwarmer zorg je ervoor dat je in de avond kan blijven genieten van je tuin of terras. Nu snappen wij dat je niet teveel geld wil uitgeven aan een terrasverwarmer. Daarom hebben we gekeken waar je voordelige terrasverwarmers kan kopen en welke terrasverwarmers het beste zijn.

Je hebt verschillende soorten terrasverwarmers. We hebben de verschillende soorten op een rijtje gezet:

 • Tuinhaard
 • Terrasverwarming infrarood/elektrisch
 • Terrasverwarming gas
 • vuurkorf
 • vuurschaal
 • Heater voor in bepaalde ruimtes

Het is dus belangrijk om eerst een keuze te maken wat voor soort terrasverwarmer je wilt kopen. Denk daarbij vooral na over een aantal punten:

 • Wil je de terrasverwarmer onder een overkapping gebruiken?
 • Wil je de terrasverwarmer ook een beetje voor de sfeer?
 • Heb je kinderen of huisdieren, die gevaar kunnen lopen bij een terrasverwarmer?
 • Is er een mogelijkheid om stroom op die plek te krijgen?

Wanneer je hebt nagedacht over de vragen en klaar bent om een keuze te maken, kan je kijken welke soort terrasverwarmer het beste bij je past. In het onderstaande overzicht kan je per soort terrasverwarmer kijken welke het beste bij je past.

Tuinhaard

Inbouw tuinhaard: Met een losse inbouw tuinhaard kan je zelf een prachtige tuinhaard maken in bijvoorbeeld een tuintafel. Het is heel erg makkelijk om zoiets te maken en het resultaat is prachtig. Denk bijvoorbeeld aan een vierkant model zoals deze: Happy Cocooning losse inbouwbrander vierkant. 

Wil je liever een rechthoekige variant? neem dan dit model: Happy Cocooning losse inbouwbrander rechthoek

Wat ideaal aan de bovenstaande modellen is, is het feit dat je in de zomer ook een wijnkoeler op dezelfde plek kan plaatsen. Je hebt op een warme dag dan altijd koude drankjes bij de hand.

Losstaande tuinhaard: Je kan ook kiezen voor een losstaande tuinhaard. Het voordeel hiervan is dat je niks in je tafel hoeft te zagen en je de tuinhaard altijd nog kan verplaatsen. De losstaande tuinhaarden zijn in verschillende modellen verkrijgbaar, denk aan een vierkant, rechthoekig of ovaal/rond model.

Terrasverwarming infrarood/elektrisch

Met een infrarood terrasverwarmer krijg je op een voordelige manier extra warmte op je terras. Veel infrarood terrasverwarmers werken als een soort lamp. Je hangt deze boven de plek waar de temperatuur wat hoger mag worden en de terrasverwarmer doet zijn werk. Het voordeel van een infrarood terrasverwarmer is het feit dat je geen gas nodig hebt, ze zijn namelijk elektrisch. Bekijk hier modellen vanaf slechts €65!

Let’s save some money!

Wil  je op de hoogte blijven van alle bespaartips? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

  sidebar-bottom

  Terrasverwarming gas

  Terrasverwarmers die werken op gas bestaan er in een hoop verschillende soorten en maten. Het is verreweg de meest populaire soort terrasverwarmer en is veel te vinden in Nederlandse tuinen. Je hebt terrasverwarmers op gas als losstaande verwarmer, maar ook om in te bouwen. Hierdoor heb je honderden mogelijkheden om je terrasverwarmer te gebruiken en te installeren.

  We hebben twee leuke modellen uitgekozen die prachtig zullen staan in je tuin of op het terras.

  Cosi fires Cosidome gaslantaarn 18×18 cm – zwart

  Dit model is gemaakt van metaal en in een prachtig rechthoekig design. Het is een gaslantaarn die je makkelijk op kleinere plekken kan plaatsen en zorgt voor extra warmte.

  Cosi fires Cosiloft vuurtafel 100×100 cm – zwart/teak

  Wil je een kant-en-klare tafel en terrasverwarmer in 1? dan is dit het model wat je nodig hebt. Het is een prachtige tafel met haardvuur in het midden. Dit model is in verschillende kleuren verkrijgbaar, waardoor het in bijna elk interieur past. Het werkt op gas en kan daarom op afgelegen plekken zonder stroom worden neergezet.

  Vuurkorf

  Wanneer je meer voor de gezelligheid wil gaan, is een vuurkorf de beste keuze om als terrasverwarmer te kiezen. Een vuurkorf is echter minder geschikt als je huisdieren of kinderen hebt, omdat zij vaak in de buurt van het vuur kunnen komen. Een vuurkorf vereist bovendien hout, wat ook weer een typerende geur met zich mee brengt.

  Tuinhaard: Als oplossing daarvoor bestaan er ook tuinhaarden. Dat is eigenlijk een soort kachel, maar dan voor in je tuin. Deze passen uitstekend bij een terras en zorgen voor een aangename warmte. Denk bijvoorbeeld aan dit model:

  Cosi fires Cosistove tuinhaard mid 45×40 cm – zwart

  Deel dit artikel:

  Schrijf je in:

  Wil je geld besparen en handige tips ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief