Uitleg over Cashbackwebsites

Weinig mensen weten af van cashback websites. Als je producten of diensten op het internet koopt, kun je vaak extra korting krijgen in de vorm van cashback. Cashback is kort gezegd een soort extra korting die jij als klant terugkrijgt van de cashbackwebsite via waar jij het koopt.

Wat is een cashback website?

Cashbackwebsites krijgen een bepaald percentage commissie van de transacties die via hun website komen. Deze websites geven een deel van die commissie aan jou. Hierdoor krijg je soms een variabel of vast bedrag bij je aankopen terug. Je kunt bijvoorbeeld cashback krijgen bij aankopen op bol.com, ICI Paris XL, Mediamarkt en nog veel meer websites. Dit kan erg lucratief zijn! Zo bespaar je op een cashbackwebsite gemakkelijk tientallen tot honderden euro’s per jaar.

Iets kopen met cashback is heel erg simpel:

 1. Je gaat naar de cashback website
 2. Je logt in met je accountgegevens
 3. Je zoekt de website waar je iets wil bestellen of kopen
 4. Je klikt op de koop knop en wordt automatisch doorgestuurd
 5. Je koopt je product(en)
 6. Klaar! De cashback is geregistreerd
 7. Je cashback wordt goedgekeurd
 8. Je cashback wordt uitbetaald

Welke cashback websites bestaan er allemaal?
Er bestaan meerdere grote cashbackwebsites waar je jezelf gemakkelijk kunt aanmelden. De websites hebben vaak dezelfde cashbackpercentages. Soms is het lucratief om even op een paar websites te kijken waar je de meeste cashback krijgt.

Welke cashbackwebsite is het beste?

We hebben onderzoek gedaan via welke website je het beste kunt bestellen. De websites zijn beoordeeld op basis van cashbackpercentage, gebruikersgemak en klantenservice. Bekijk de hele test van de top 3 cashbackwebsites hier

Top 3:

 1. CashbackXL (best getest)
 2. Shopbuddies
 3. Cashback.nl

Wanneer kan je een cashbackwebsite gebruiken?

Je kunt een cashbackwebsite het beste gebruiken als je dure producten gaat kopen. Denk bijvoorbeeld aan een vakantie, een nieuw energiecontract, elektronica en als je gaat verhuizen. Daarnaast zijn cashbackwebsites ideaal voor je dagelijkse aankopen, zo krijg je bij veel winkels cashback waar je misschien wel in de fysieke winkel shopt. Denk aan de Albert Heijn, Welkoop of Xenos. Je kunt dus simpelweg geld besparen door online een bestelling te plaatsen, in plaats van in de winkel te kopen. In de meeste gevallen hoef je geen verzendkosten te betalen en anders heb je bijna altijd de mogelijkheid om je bestelling in de winkel af te halen.