Waar kan je het goedkoopste hondenvoer bestellen?

Wist je dat het vaak veel goedkoper is om hondenvoer te bestellen op het internet, dan dit te kopen in de dierenwinkel? Bijkomend voordeel is natuurlijk dat je niet hoeft te sjouwen met de zak voer. 

Maar waar kan je dit het beste doen? De bedragen op het internet zijn over het algemeen een stuk lager dan in de winkels. Er zijn tegenwoordig tientallen soorten websites waar je online dierenproducten kan bestellen. Sommige websites bieden vanaf 29 euro al gratis verzending aan, terwijl je bij andere websites juist veel voordeligere zakken kan kopen maar wel met verzendkosten.

Het is allereerst belangrijk om de volgende punten even door te nemen:

Dus, waar kan je het nou het beste hondenbrokken bestellen? Deze vraag speelt in bijna elke hondenbezitter zijn/haar hoofd en word nu beantwoord!

We hebben een test gedaan met een zak hondenvoer van 10 populaire hondenvoer fabrikanten. Waaronder het merk Hill’s, Royal Canin, Prins en Acana. We hebben hierbij een vergelijking gemaakt tussen de prijs, verzendkosten en het formaat van de zakken. Uit de test is gebleken dat Brekz.nl veruit de voordeligste optie is. De verzendkosten zijn vanaf €28 euro gratis, wat het laagste bedrag is wat we zijn tegengekomen.

De top 10 goedkoopste webshops met hondenvoer:

 1. Brekz.nl
 2. Zooplus.nl
 3. Zoo-en-zo.nl
 4. Dierenwinkelxl.nl
 5. Dierspecialist.nl
 6. Huisdierplezier.nl
 7. Bitiba.nl
 8. Petsplace.nl
 9. Medpets.nl
 10. Dtails.nl

Het formaat zak:

Ten eerste is het belangrijk om te bepalen welk formaat zak hondenvoer je wilt bestellen. Het is namelijk altijd een stuk voordeliger als je een grotere maat koopt dan een kleiner formaat. Je dient echter wel rekening te houden met een aantal punten zoals de houdbaarheidsdatum en het verbruik.

Wanneer we naar de prijzen kijken zien we echt een enorm verschil in de prijs die je per kilo hondenbrokken betaald. We hebben bij deze test gekeken naar de hondenbrokken van Royal Canin. We keken naar de kleinste en de grootste verpakking van de Medium Breed variant.

Kleine zak: Wanneer we bij de kleine verpakking kijken wat de gemiddelde prijs is, komen we uit op een prijs van €22,49 voor een zak van 4 kilo. Dat is ongeveer €5,63 per kilo.

Grote zak: Wanneer we bij de grote verpakking kijken wat de gemiddelde prijs is, komen we uit op een prijs van €52,49 voor een zak van 15+3 kilo. Dat is ongeveer €2,91 per kilo.

Conclusie: Je ziet dus dat een grote zak een stuk voordeliger is ten opzichte van een kleine zak. De Royal Canin Medium Breed hondenbrokken zijn daarnaast een lange tijd houdbaar als je ze op de juiste manier bewaard. Wij adviseren daarom om een grote zak te kopen in plaats van een kleine zak.

Hoe snel krijg je de zak voer op?

Dit is erg afhankelijk van het ras hond dat je hebt en de hoeveelheid honden. Zo eet één chihuahua rond de 40 gram brokken per dag en eet een Deense Dog tot wel 945 gram brokken per dag. Dan moet je elke 4 dagen een zak voer kopen. Daarnaast is het afhankelijk van het feit of je de hond vers vlees geeft of nog natvoer. Het staat altijd aangegeven op de verpakking van de  voeding. Controleer dit voor jezelf en maak daarna een overweging hoe lang je met een open zak wil doen.

Wat is de houdbaarheidsdatum van de zak?

Met de informatie van hierboven gaan we verder met het volgende punt.  Dat is namelijk hoe lang de zak voer houdbaar is. Sommige merken hondenvoer zijn wel twee jaar houdbaar, denk bijvoorbeeld aan Natural Health hondenbrokken. Andere merken zijn na het openen slechts 6 weken houdbaar, zoals Acana en Orijen hondenbrokken. Het is dus belangrijk om dat te controleren voordat je een grote zak hondenvoer koopt.

Let’s save some money!

Wil  je op de hoogte blijven van alle bespaartips? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

  sidebar-bottom

  Hoe bewaar je de brokken juist?

  Je hebt verschillende soorten hondenbrokken: krokante, (lucht) gedroogde en geperste brokken. Zowel geperste als geëxtrudeerde (krokante) brokken worden gemaakt door vrijwel dezelfde hoogwaardige kwaliteit grondstoffen, maar het bereidingsproces is anders, waardoor de brok een andere structuur krijgt. De brokken dien je allemaal op een verschillende manier te bewaren. In het onderstaande overzicht zie je per soort de beste manier om te bewaren.

  Krokante brokken bewaren:

  Deze brokken kan je meestal een redelijk lange tijd bewaren. Dit kan je enkel doen als je de brokken licht en luchtdicht bewaard in bijvoorbeeld een afgesloten voerton. De brokken blijven op die manier smakelijk voor je hond en daarnaast gaan de voedingswaarden ook niet verloren.

  Lucht gedroogde brokken bewaren:

  In gesloten verpakking zonder koeling houdbaar tot vermelde THT datum, na gebruik verpakking her sluiten en niet in het directe zonlicht of in de nabijheid van een warmte bron bewaren. Na opening is het raadzaam het product binnen 8 weken te gebruiken. Dit kan je enkel doen als je de brokken licht en luchtdicht bewaard in bijvoorbeeld een afgesloten voerton.

  Geperste brokken bewaren:

  Deze brokken moet je juist laden ‘ademen’. Hierdoor mag je het niet in een afgesloten voerton bewaren maar is het raadzaam om het of in de zak te bewaren of in een speciale bewaarkist of bewaarzak. Deze bevatten gaatjes of openingen waardoor de brokken kunnen ademen.

  Deel dit artikel:

  De Spaarmakkelijk nieuwsbrief

  Wil jij als eerste nieuwe shoppingtips & kortingscodes ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!