Gratis geld verdienen met bewegen

Dit klinkt te mooi om waar te zijn, maar het werkt echt! Via de app SamenGezond is het mogelijk om je GPS locatie bij te houden als je aan het hardlopen, fietsen of wandelen bent. Je krijgt na elke activiteit een score die is gebaseerd op de verbrandde calorieën en bewegingen. Wanneer je genoeg punten hebt, kan je deze inwisselen voor een product of tegoedbon bij bijvoorbeeld HEMA of Coolblue. Je kan per jaar meer dan 150 euro verdienen en het kost je niks!

Uitgebreide uitleg:

De app SamenGezond is een initiatief van verzekeraar Menzis. Het is een 100% gratis app en je kan het ook downloaden als je geen verzekering van deze partij hebt. Je dient de app te downloaden op je telefoon en toegang te geven tot je GPS gegevens (om de locatie te bepalen). Vervolgens dien je als je gaat wandelen, hardlopen of fietsen de app te openen en op ‘start’ activiteit te klikken.  Er zijn ruim 20 activiteiten waar je uit kan kiezen. De app houd je locatie en gegevens bij en geeft uiteindelijk punten. Met deze punten is het mogelijk om producten en vouchers te ‘kopen’.

Het is het meest interessant om de weekdoelen te halen. Dit is een bepaald aantal punten die je in 7 dagen tijd moet halen. Aan het begin zal dat heel erg makkelijk zijn, zo heb je het na een hardlooptocht van 30 minuten al gehaald en hoef je de rest van de week niks te doen. Naar verloop van tijd zal je steeds meer punten moeten halen voor je weekdoel. Dit is echter altijd redelijk makkelijk haalbaar.

Wanneer je het weekdoel hebt gehaald, kan je kiezen uit meerdere tegoedbonnen: Voor de HEMA kan je er eentje kiezen van €3,75. Als je liever een tegoedbon hebt van Coolblue, kan dat ook. Die heeft een waarde van €3. 

Je kan op deze manier tegoedbonnen sparen die je uiteindelijk in 1 bestelling gebruikt. Zo is het mogelijk om bijvoorbeeld 30 Coolblue tegoedbonnen in 1 bestelling te gebruiken. Wanneer je elke week je weekdoel haalt, verdien je op die manier dus 52 x 3 euro. Dat is 156 euro per jaar. Wanneer je dit samen met je vriend of vriendin doet, verdien je dus al het dubbele (312 euro per jaar).

Tip: hardloopband voor je telefoon

Wanneer je wil gaan hardlopen en je telefoon bij je wil houden voor de punten, is een hardloopband een must. Je hoeft je telefoon niet vast te houden en kan toch van muziek genieten. Op Amazon bestel je een hardloopband voor slechts een paar euro en gratis verzonden. Klik hier voor een goede en goedkope hardloopband!

Test: 

We hebben de app een paar weken getest. De app vraagt eerst een paar persoonlijke vragen zoals je leeftijd, gewicht en lengte. Aan de hand hiervan zal de app berekenen hoeveel calorieën je verbrand tijdens het bewegen. 

Vervolgens komt het belangrijkste stuk: je moet VOOR elke activiteit de app aanzetten. Na je activiteit stop je de app weer, waarna de app het aantal punten berekend aan de hand van de GPS route. We zijn vooral de eerste twee weken vaak vergeten de app te activeren, waardoor we wat punten zijn misgelopen. Het is echter heel makkelijk de eerste weken je weekdoel te behalen, waardoor we al de 3e dag van de week ons doel hebben gehaald. 

Je kan elke maandag daarop je voucher kiezen. Dat kan je in de app doen en je krijgt de voucher automatisch gemaild. 

Onze tip: bewaar de vouchers in een excelbestand, zodat je later niet alle e-mails met code’s hoeft te zoeken.

Hoe download ik de app?

Klik hier om de app te downloaden

Let’s save some money!

Wil  je op de hoogte blijven van alle bespaartips? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

    sidebar-bottom

    Deel dit artikel:

    De Spaarmakkelijk nieuwsbrief

    Wil jij als eerste nieuwe shoppingtips & kortingscodes ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!