Gratis perenbomen ophalen in heel Nederland

Wauw, dit is een pas een leuke actie! In heel Nederland kan jij komende dagen een perenboom ophalen. Je mag er zelfs meerdere meenemen en je hoeft daar helemaal niks voor te betalen. Natuurlijk is het wel fijn als je een kleine donatie geeft.

Wegens de Coronapandemie is er in Nederland sprake van een enorm overschot aan bepaalde producten, een voorbeeld daarvan zijn perenbomen. Deze week komen 150.000 bomen uit de koelcel die vanwege corona niet verkocht zijn. De kweker zet de koelcel uit omdat de zomer voorbij is. De bomen waren bedoeld voor export. Ze zouden eigenlijk worden verbrand, maar daar stak Stichting Urgenda een stokje voor.

Wanneer je de perenboom thuis hebt, is het belangrijk om de boom meteen te planten en veel water te geven. Hiermee vergroot je de kans om de boom te laten overleven. Wanneer je een boom meeneemt, krijg je er ook instructies bij hoe je de boom het beste kan planten.

Wil je weten waar je de perenbomen gratis kan ophalen? Dat kan bij de onderstaande adressen:

Breukelen, Zandpad 29 – donderdag t/m zaterdag 13.00 – 17.00. Helpen de handen uit de mouwen steken om bomen de grond in te zetten kan hier ook. Zie hier. 

Deventer, (Terwolde), Haverkampsweg 5, vrijdag en zaterdag vanaf 10 uur. Leuke samenwerking met Eco Restoration Camps. Helpen de handen uit de mouwen steken om bomen de grond in te zetten kan hier ook. Zie hier. 

Heerenveen: Op het Ecopark de Wierde van Omrin in Heerenveen is een speciale Drive Through geopend op zaterdagochtend tussen 09.00-13.00 waar 8000 perenbomen gratis zijn af te halen (max 50 pp). Lees meer.

Leeuwarden: De Fabriek, James Wattstraat 4, vrijdag van 09.00 tot 17.00 – LET OP – Bellen naar de fabriek is niet nodig. Lees meer.

Walterswald (bij Dokkum) – De Nije warf, foarwei 31a – Vrijdag vanaf 13:00 uur tot 17:00 uur en zaterdag van 9:00 tot 15:00 (Op=op)

Groningen: zaterdag van 13.00- 16.00 bij Tuin in de Stad, Tarralaan 6, 9745ER Groningen. Lees meer.

Almere, donderdag en vrijdag van 10.00- 15.00 bij Stad & Natuur, Kemphaanstraat 1. Lees meer.

Hoofddorp, Hoofdweg 575, vrijdag en zaterdag van 10.00 – 15.00. Inkuillocatie van Stichting MEERGroen, helpen scheppen mag ook. 

Beverwijk, de Bazaar, bij entree 1 en bij P3. Vanaf 09.00 tot de 4000 perenbomen op zijn. Een leuke samenwerking met het duurzame Beverwijkse Landgoed Rorik. Lees meer.

Riel (gemeente Goirle), via de Brabantse Milieufederatie, de Regte Heijden, Oude Tilburgsebaan 12a, 5133 BE Riel, Vrijdag en zaterdag van 9:30 tot 20:00. Lees meer.

Epe & Vaassen, bij het Plantenasiel in Epe en voedselbos in aanleg in Vaassen, tijden en locatie staan op  Facebook.

Amsterdam, donderdagmiddag, vrijdag en zaterdag bij de Fruittuinen van West 

Amsterdam, zaterdag en zondag van 10:00 tot 17:30 uur bij Anna’s Tuin en Ruigte bij het Science Park. 

Zuid-Holland – diverse plekken – Delft, Noordwijk en meer. Van vandaag t/m zondag. Met dank aan de Groene Motor. Lees hier meer. 

Medemblik, zaterdag vanaf 11 uur bij de draverijschuur aan de Koggenrandweg (de afslag richting de vuilstort op de Westerdijk direct achter het BP tankstation).

Andijk  Gedeputeerde Laanweg 55A – Bij Kwantes Groenvoorziening – Zaterdag 22 augustus vanaf 12:00 tot 19:00 uur, zondag 23 aug van 12.00-17.00 uur. 

Opperdoes – Noorderpad 59 – Parkeerterrein achter De Spar ‘Van der Werk’ –  ZATERDAG 22 AUGUSTUS VANAF 11:00  UUR

Let’s save some money!

Wil  je op de hoogte blijven van alle bespaartips? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

  sidebar-bottom

  Hoe moet je de perenboom verzorgen?

  De perenbomen komen uit de koelcel en zijn in rust. Zodra ze eruit komen, gaan ze bladeren maken en hebben ze direct water nodig. Dat is de grootste uitdaging van deze campagne. Dus haal jij een gratis perenboom op, let dan hierop:

  • Plant de boom zo snel mogelijk of zet ‘m tijdelijk in een emmer water
  • Graaf een kuil zo diep als een emmer, en zorg dat de wortels de ruimte hebben.
  • Giet een emmer water in de kuil.
  • Plant de boom en gooi het gat weer dicht met losse grond en stamp licht aan. ( een beetje bodemverbeteraar met de grond vermengen kan zeker helpen)
  • Geef de boom veel water, liefde en verzorging, want in augustus uit de koelcel komen is niet niks voor een perenboom.

  De bomen zijn laagstam conference perenbomen. De boom wordt zo’n 3-3,5 meter hoog en kan zichzelf bestuiven. Dus we hopen dat iedereen kan genieten van lekkere peren, maar kunnen helaas niks beloven. Het kan ook zijn dat de boom in 2021 nog een beetje moet bijkomen en pas in 2022 peren geeft. Liefde en geduld dus!

  Wil je meer informatie over het verzorgen van je perenboom? klik dan hier!

  Deel dit artikel:

  De 3 beste cashbackwebsites van Nederland

  mei 10th, 2020|0 Reacties

  Je hebt in Nederland tientallen cashbackwebsites. Hierdoor is het lastig om te kiezen bij welke website je gebruik gaat maken van de cashback. We hebben een lijst gemaakt van de websites waar je [...]

  De Spaarmakkelijk nieuwsbrief

  Wil jij als eerste nieuwe shoppingtips & kortingscodes ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!