Manieren om te besparen op de kosten van je telefoon

Elke maand worden er waarschijnlijk een aantal tientjes van je rekening afgeschreven voor je mobiel abonnement. Je kijkt hier verder niet naar om en vindt het wel prima zo. De kans is groot dat als je in de supermarkt staat of in een andere winkel, je voor een bepaald product kiest omdat het misschien 10 of 20 cent goedkoper is dan een ander product. Op dat moment bespaar je dus een klein bedrag. Maar naar ons telefoon abonnement kijken we niet om terwijl dit ook waarschijnlijk een stuk goedkoper kan. Omdat je dit bedrag maandelijks betaald, kan dit je toch weer een paar tientjes in een jaar schelen. Zeker de moeite waard dus! Maar hoe zorg je er nou voor dat je bespaard op je mobiele kosten? Dat lees je in dit artikel!

Kies het juiste abonnement

Er is geen perfect mobiel abonnement dat voor iedereen werkt. Per persoon verschilt het verbruik en is er dus een ander ‘perfect’ abonnement. Welk abonnement bij jou past is volledig afhankelijk van jouw situatie; jouw verbruik. De eerste stap is dus het in kaart brengen van wat je afgelopen maanden hebt verbruikt aan GB, belminuten en sms’en. Denk hierbij goed na of dit in de toekomst hetzelfde zal blijven. Wisselt jouw verbruik heel erg? Kijk dan naar abonnementen waarbij je maandelijks je tegoed kan aanpassen. Waarschijnlijk betaal je dan iets meer, maar als je hierdoor een aantal maanden kan besparen op je kosten, is dat het wel waard. Tegenwoordig is er veel mogelijk, zoek contact met telefoonwinkels of providers en vraag naar de mogelijkheden die bij jou aansluiten. Laat hen je een abonnement adviseren en vergelijk deze met verschillende providers/winkels.

Overweeg een prepaid simkaart

Als je mobiele verbruik per maand erg verschilt, kunnen prepaid simkaarten erg geschikt zijn voor jou. Met een prepaid simkaart ga je nooit over je verbruik heen, waardoor je dus nooit onverwachts een hoge rekening kan krijgen. Als je tegoed op is, is het wel écht op en stoppen de diensten dus ook echt. Je zal dus wel goed in de gaten moeten houden wat je tegoed nog is om op tijd tegoed bij te kopen. Het voordeel is dat je tegenwoordig erg eenvoudig zelf tegoed kan kopen en het niet meer in de winkel hoeft. Ook kun je op het internet een prepaid simkaart vergelijken. Je kan dus rustig op de bank op zoek naar een geschikte simkaart voor jou.

Gebruik maken van WiFi

Een andere manier om te besparen op je telefoonkosten is door meer gebruik te maken van WiFi. Als je een abonnement hebt met erg veel GB of zelfs onbeperkt internet, is de kans groot dat je de WiFi verbinding vaak uitzet omdat bijvoorbeeld de verbinding dan beter is. Maar als je wil besparen kun je beter gebruik maken van een WiFi verbinding wanneer dat mogelijk is. Niet alleen binnenshuis, maar ook op je werk, in de trein of in een winkel. Dit geldt voornamelijk op de momenten wanneer je iets wil doen dat veel internet kost, zoals het kijken van YouTube filmpjes of een app downloaden. Als je alleen apps download en update op WiFi, zal dat je al veel internet besparen.

Let’s save some money!

Wil  je op de hoogte blijven van alle bespaartips? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

    sidebar-bottom

    Deel dit artikel:

    De Spaarmakkelijk nieuwsbrief

    Wil jij als eerste nieuwe shoppingtips & kortingscodes ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!