Bespaartips voor online shoppen

Online shoppen is makkelijk in veel opzichten. Je hoeft niet in de rij te staan, niet te slepen met zware producten en je kan rustig de beschrijving van de producten lezen. Door op internet te kopen, kun je zelfs gemakkelijk geld besparen. In dit artikel leggen we dit allemaal uit.

Vergelijk de prijs met andere websites

Heb je een product gevonden? Dan is het vaak handig om even op het internet te kijken wat de voordeligste prijs is. Tegenwoordig heb je bij veel webshops een goede service, hierdoor maakt het eigenlijk niet veel uit waar je het artikel besteld. Je kunt het product op google zoeken en meestal is het handig om de eerste 5 webpagina’s even te bezoeken. Je ziet dan snel wat de gemiddelde prijs is en of de website waar jij het product hebt gezien, een goede prijs heeft.

Daarnaast is er voor veel producten een aparte vergelijkingssite, hier staan echter niet altijd alle websites op. Voor elektronica kun je het beste kijken op de Tweakers Pricewatch.

Kijk voor kortingscodes

Elke webshop heeft te mogelijkheid om kortingscodes te gebruiken. Je moet er alleen nog achter komen wat de kortingscodes zijn. Je kunt altijd even op de website zelf rondkijken, veel websites maken reclame als ze een kortingscode actief hebben. Dit staat vaak op de homepage en soms bij producten zelf. Je kunt ook altijd in de folder kijken, veel bedrijven zetten hier ook online acties neer.

Speciale kortingscode websites

Gelukkig bestaan hier speciale websites voor. Je hebt bijvoorbeeld de website www.kortingscodes.nl of korting.nl. Hier kunnen mensen ‘actieve’ kortingscodes neerzetten, zodat andere deze ook kunnen gebruiken.

Nieuwsbriefkorting?

Tegenwoordig zijn er een groot aantal webshops die korting geven als je jezelf inschrijft voor de nieuwsbrief. Je kunt hier je eigen e-mail invoeren, maar natuurlijk ook één van je extra e-mailadressen. Op die manier kun je elke keer als je bestelt, korting krijgen.

Combineren van meerdere kortingscodes

Soms is het mogelijk om verschillende kortingscodes te combineren. Je kunt dan bijvoorbeeld een kortingscode van 20% korting, combineren met een kortingscode van 5 euro. Het werkt niet altijd, maar het is wel het proberen waard!

tips-om-geld-te-besparen-online-shoppen

Cashback

Als je producten of diensten op het internet koopt, kun je vaak extra korting krijgen in de vorm van cashback. Cashback is kort gezegd een soort extra korting die jij als klant terugkrijgt van de cashbackwebsite via waar jij het koopt. Hier kun je meer informatie lezen over cashbackwebsites.

Gratis verzending

Een hoop websites bieden gratis verzending aan vanaf een bepaald bedrag. Soms is het handig om te kijken of je de orderwaarde kunt verhogen, zodat je gratis verzending krijgt. Heb je bijvoorbeeld een product van 49.95 in je winkelwagen, maar is gratis verzending pas vanaf 50 euro? Kijk dan of je een goedkoop product kan toevoegen. Je hebt op bijna welke webshop de mogelijkheid om van laag tot hoog te sorteren. Je kunt dan een product van een paar cent toevoegen voor gratis verzending.

Aanbiedingswebsites

Er bestaan ook websites waar je enkel aanbiedingen kunt vinden. Enkele voorbeelden zijn pepper.com (niet de dating site, dat is .nl!) en Spydeals.nl. Mensen kunnen hier aanbiedingen van bedrijven plaatsen en andere personen kunnen stemmen of dit een goede deal is. Je kunt hier dagelijks even kijken en ziet dan gelijk waar de beste deals zijn!

Prijsfouten op het internet

Dit is misschien wel de leukste categorie van het internet! Je zult versteld staan hoe vaak er verkeerde prijzen op het internet te vinden zijn. Bij webwinkels van bol.com tot Wehkamp en Amazon, overal worden prijsfouten gespot. Je kunt op Pepper.com meldingen ontvangen wanneer er een prijsfout is gepost, dan krijg je een pushmelding en kun je het product bestellen. Het is vaak de vraag of je het geleverd gaat krijgen, maar niet geschoten is altijd mis. Er zijn een hoop prijsfouten geleverd, waarvan je misschien dacht dat het nooit zou gebeuren. Zo zijn er smartphones voor 0,01 euro geleverd en producten bezorgd die zelfs gratis waren!

Mocht de prijsfout niet worden geleverd, krijg je altijd je geld terug. De webwinkel heeft soms in de voorwaarden staan dat zij bij prijsfouten niet leveren. Het voordeel is tegenwoordig dat je bij de meeste webshops achteraf kunt betalen. Je bent zo niet onnodig geld kwijt.

Mocht je een product geleverd krijgen, kun je ervan uit gaan dat het gelukt is. Het kost webshops vaak meer geld om het product terug te halen en te verwerken dan dat ze het erbij laten. Soms willen webshops je nog een rekening sturen, je kunt dan altijd nog het product op hun kosten terug laten sturen. Zo ben je uiteindelijk nog steeds geen geld kwijt aan het product.