Tips om geld te besparen als student

Studeren is tegenwoordig al duur genoeg. Je krijgt geen studiefinanciering meer en de kosten voor een studentenwoning of kamer zijn tegenwoordig ook niet mis. In dit artikel worden enkele handige tips gegeven om als student geld te besparen.

Studentenkorting

Tegenwoordig bieden een hoop bedrijven korting voor studenten. Je dient jezelf in de meeste gevallen eerst aan te melden bij één van hun partners. Je kunt studentenkorting krijgen bij JD-Sports, Nike, Surfspot, Asos, Apple en nog veel meer bedrijven. Bekijk *hier* een overzicht van bedrijven die studentenkorting aanbieden.

Gratis artikelen proberen

Via verschillende apps en websites kun je als student gratis producten testen en proberen. De makkelijkste manier is om de app Scoupy te downloaden. Je kunt een account aanmaken en dan zie je vanzelf producten in de app staan die je vaak gratis kunt testen. In sommige gevallen krijg je zeer hoge korting, dus het loont zeker om hier wekelijks even te kijken. Je krijgt soms korting op producten voor je huisdier, zoals honden of kattenvoer. Daarnaast zijn er vaak gratis blikjes cola of andere producten in een nieuwe smaak.

Studentenonderzoeken

Doe mee met studentenonderzoek! Verschillende hogescholen en universiteiten bieden de mogelijkheid om mee te doen aan studentenonderzoeken. Je krijgt bij de onderzoeken vaak een ‘vergoeding’ in de vorm van een cadeaubon van bijvoorbeeld bol.com. Bij de Hogeschool van Amsterdam spaar je bijvoorbeeld punten per onderzoek en bij een bepaald aantal punten krijg je automatisch een cadeaubon. Je hebt meerdere onderzoeken per jaar en hierdoor kun je in een paar minuten tijd een cadeaubon verdienen, dat is slim!

Cashback

Je kunt bij veel bedrijven cashback krijgen als je een online bestelling plaatst. Je kunt cashback krijgen via een cashbackwebsite zoals CashbackXL. Aanmelden is makkelijk en je kunt direct je producten kopen! Lees hier meer informatie over cashback.

Spaar voor een gratis koffie of andere producten

Misschien ben je er al van op de hoogte, maar een enorm aantal bedrijven bieden de mogelijkheid aan om punten te sparen voor bijvoorbeeld een gratis kop koffie of een broodje. Denk bijvoorbeeld aan de Starbucks en de AH To Go. Er zijn echter nog veel meer andere bedrijven waar ze dit soort dingen aanbieden. Wees niet bang en vraag het gewoon even aan de kassa of zoek het op google.

Medewerkerskorting

Kies werk waar je medewerkerskorting krijgt! Ben je gek op de film? Ga dan bij een bioscoop werken, veel bioscopen geven namelijk een gratis bioscooppas. Waarmee jij en jouw date (of vriend) gratis mee naar de film kan. Andere bedrijven hebben bijvoorbeeld een bonus als je bij hun koopt. Zo krijg je tot 300 euro per jaar bonus als je bij de AH werkt en boodschappen doet. Bij de meeste andere detailhandel bedrijven krijg je bijna altijd ook korting van 5 tot 30%. Vraag hierover bij je sollicitatie.

Boodschappen

Kijk altijd even waar producten in de aanbieding zijn en koop extra producten in als deze in de bonus zijn is het advies! Je kunt elke week een vast moment kiezen om producten te kiezen die je wil gaan kopen bij je boodschappen. Hierdoor voorkom je dat je producten koopt, die je eigenlijk niet nodig hebt. Veel mensen gaan boodschappen doen als ze honger hebben. Hierdoor maak je eigenlijk niet de juiste keuzes, je kiest alleen de producten waar je op dat moment zin in hebt. Als je van tevoren even kijkt wat je nodig hebt en waar het in de aanbieding is, kun je al een hoop besparen. Tegenwoordig zitten er in de meeste steden meerdere supermarkten bij elkaar in de buurt.

35% korting

De Albert Heijn heeft producten die bijna over de datum zijn bijna altijd afgeprijsd met 35% korting. Hierdoor kan je soms (dure) producten zoals biefstuk, kopen tegen een voordelig tarief. Je kunt deze producten natuurlijk altijd invriezen, hierdoor kun je later nog een keer genieten van je dure maaltijd.

Groenteboer

Wist je dat een hoop groente en fruit een stuk goedkoper is bij de groenteboer dan bij je supermarkt? Het zal je misschien verbazen hoeveel goedkoper de meeste producten zijn. Zo kost een mango bij de Albert Heijn standaard €1,99, terwijl je bij de groenteboer om de hoek twee mango’s voor €1,25 kunt kopen. Natuurlijk zal de prijs per locatie verschillen, maar dit is een handige tip!

Je eigen ouders

Dit is misschien een rare tip, maar is wel effectief! Je kunt vaak oude spullen van je ouders overnemen, denk bijvoorbeeld aan een oude tv of andere meubels.

Woon je op jezelf? Je kan vaker op bezoek gaan bij jouw ouders, met hun mee eten is niet alleen gezellig maar bespaart je ook weer een avondmaal! Je kan natuurlijk ook overdrijven…